Åbningstiden er 6.15 til 16.30 alle hverdage. Vi serverer morgenmad til de børn der møder tidligt. Herefter opdeles børnene i vuggestue og børnehavegruppen. Børnehavegruppen råder over hele 1. salen, hvor vi har forskellige legerum samt et stort fællesrum til kreativ udfoldelse, musik, højtlæsning mm. I husets stueetage hører vuggestuegruppen til, derudover findes der spisestue for begge grupper. Vi har en stor naturgrund på 3,3 ha. hørende til huset, hvoraf størstedelen er fredskov til vores fulde benyttelse, og i naturlig forlængelse heraf vægter vi udelivet højt. Vi serverer formiddagsfrugt i grupperne samt frokost, se madplan, bålmad om fredagen, samt eftermiddagsmad. Vi serverer primært økologiske måltider og får varer leveret fra Solhjulet. Vi er i gåafstand til busstoppested, og vi vil prioritere at tage børnene, især de største, på tur i Zoo, børneteater mm.

Vi vil invitere forskellige fag-personer der kan gøre os klogere på diverse områder. Det kan være naturvejledere, musikere, sportsfolk eller lignende.

Vi vil fejre og dyrke årets gang og højtider, og vil også til visse arrangementer invitere barnets familie med. Vi vil gerne fejre børnenes fødselsdag i skovbørnehuset, men vil også meget gerne komme i barnets hjem og fejre fødselsdag, såfremt afstanden tillader det.

Vi vægter tæt kontakt til forældre højt og den første fredag i hver måned serverer vi forældrekaffe om eftermiddagen, med kage bagt af børnene

Vi har lukket mellem jul og nytår og dagen efter Kr. Himmelfartsdag, men har  ingen lukkedage iøvrigt