Når dit barn starter i skovbørnehuset er det rart at vide 

at indkøring af dit barn typisk tager 14 dage hvor I forældrene er fleksible, og barnet gradvis kommer længere tid i skovbørnehuset. Forældrene må aldrig gå uden at sige farvel. det skal være en kort, kærlig og tydlig afsked. det gør det nemmere for barnet at komme vidre bagefter. Det er en god ide at lege borte- tit-tit med vuggestue barnet. det øver barnet i at forstå at mor og far ikke kan forsvinde men kommer igen. 

 

1. Alle børn har drikkedunk med i skovbørnehuset. Det er forældrenes ansvar at de er fyldt op og klar til en dag i vuggestuen og børnehaven. 

2. Madpakken skal kunne håndteres af dit barn. " Er du i trivl hvad der skal i madpakken, tag en snak med os, vi hjælper gerne"

3. Tur taske med navn i. Her skal du tænke på at barnet skal kunne lukke og åbne. Tasken skal passe barnet,kunne spændes de rette steder.

4. Det er vigtigt at børnenes tøjkasser er fyldt op med ekstra tøj. 

5. Vi gør meget ud af at lære børnene selv at tage deres tøj af og på. Derfor skal der kun hænge det allermest nødvendige på deres garderobeplads. så overtøj efter årstiderne. 

Husk vejret er næsten altid godt hvis man er klædt rigtigt på. Det er vigtigt at barnet har praktisk tøj på, der godt må blive snavset og at vi må være krevative med maling, modellervoks, m.m

Om sommeren skal barnet være smurt ind i solcreme hjemmefra, vi smøre børnene ind igen efter frokost. 

6. Vi elsker når der er navn i tøj og sko.

7. Af sikkerhedshensyn må der ikke være snore i tøjet.

8. Går dit barn i børnehave og bruger ble, anbefaler vi buksebleer og 2-delt undertøj.

9. Legetøj / udklædning hjemmefra er ikke velkommen i Skovbørnehuset. ( Det er en fælles beslutning som forældrebestyrelsen og personalet tog i 2023 )

10. Når dit barn sover til middag må der gerne medbringes sut, bamse, sutteklud. ( Husk at vi skal kunne se barnet i sin barnevogn så begræns jer med sutteklude, bamsens størelse m.m )

11. Barnet har sin "arbejdesdag" med adsklillige indtryk, krav, og flere børn og voksne de skal forholde sig til. Det kræver overskud og derfor har barnet brug for søvn til at restituere og bearbejde de mange indtryk det får i løbet af dagen. Vores faglig holdning er, at børn skal have lov til at sove til de er udhvilet.

12. Børnehavebørn sover indenfor på maddresser med egne dyner og puder. Vuggestuebørn sover i egne barnevogne. Det er forældrenes ansvar at udstyret er iorden. 

13. Husk at melde jer på opgavebanken i skovbørnehuset. ( Det er forældrebestyrelsen der er tovholder på den. Det er en bank med alle de praktiske opgaver skovbørnehuset ønsker hjælp til )

14. Skovbørnehuset har en facebook gruppe, hvor vi laver ugelige opdateringer om hvad jeres børn har oplevet. anmod om medlemskab skovbørnehuset langesø Forældreintra. 

15. Fødselsdag 

Når dit barn har fødselsdag må I forældre meget gerne deltage, vi anbefaler dog at I tager barnet med hjem igen. Vi oplever at børnen bliver meget kede af det og har svært ved at rumme at I går efter sådan en fejring.

I Vuggestuen holder vi fødselsdag ved formidagfrugt omkring kl 9.00

I børnehaven holder vi fødselsdag omkring kl 10.30 ved frokost.

16. Garderoberne skal tømmes om fredagen, ligledes skal dyner og barnevogns indhold med hjem.

17. Når man henter sit barn hjælper man med at rydde op.

18. Vi ved, hvor vigtigt det er for vores børn og forældre, at man får en god og rolig start på dagen. At børn og forældrene for sagt ordenligt farvel til hinanden. 

Derfor har skovbørnehuset indført nogle tiltag.

Vi har en Vinkevoksen. ( se på billede hvem der vinker i gerdaroben)

Ingen søskende ( skolebørn) om morgen.  Kom endelige og sig hej om eftermiddagen.

Højst en forælre ved afleveringerne.